Wednesday, August 17, 2011

Kuda style...



So bukan tu saja.Saya juga combinekan KGBS TS dengan xXxtreme v6 dari team kuda yg hanya menggunakan microsoft excel jek..huhuh..cemana tu??hehehe...nnt sy terangkan sikit pasal benda ni ok..

Trading Indicator




So inilah method trading yg digunakan sekarang.This the last one.Dah malas nak tukar2 pasal dkt 2 thn belajar cara ni tp belajar kat web jek.hehehe..Kaedah ni diperkenalkan oleh seorg super trader bagi saya iaitu master Kang Gun yg berasal dari Indonesia. Indicator ini juga dinamakan sempena nama beliau iaitu KGBS TS(Kang Gun Buyer Seller Trading System).nak belajar dan memahaminye mmg menguji kesabaran n ketajaman minda sbb ialah belajar pun kat forum je.nampak mmg rumit tp hasilnye mmg mengkagumkan.nnt saya akan lanjutkan pasal KGBS TS ni.


Lama giler!!!!

Assalamualaikum....fuhh...lama giler dah xmengupdate blog nih...lama sgt dah bertapa nih..hehehe..sebenarnya dah malas nak update blog..tp sejak akhir2 ni asyik teringatkan blog ni tu yg terasa nak aktif balik berblogging a.k.a boring..lagipun nak rekodkan perjalan forexku..

Friday, January 01, 2010

SELAMAT TAHUN BARU 2010

dah masuk ke tahun 2010..tahun ni aku lebih berusaha dgn gigih lagi dalam dunia perdagangan mata wang asing ni..huhuhu...semoga ALLAH SWT akan memberkati segala usaha aku dgn doa yg xpernah jemu aku pohonkan..AMIN...

Thursday, December 31, 2009

GU demo

pergh...xhengat pny naik..smlm tggl OP buy...blk keje pagi ni tgk dah smp 200+ pips...
bagus jugak indicator ni...tp bg aku ni cuma kebetulan jek..pasal aku pun xpaham tul2 lagi dia pny rules..pttla engineer membe aku tu dah leh wat profit byk..pakai akaun micro je dah smp ribu2...rules simple n senang..bagus camne pun indicator tuh tp xdpt menJIWAinya xguna gak..

Wednesday, December 30, 2009

Ngetest



boring2 menelaah pasal forex ni, aku saja test market...tp kat demo jela...saja nak try ngetest membe aku nye indicator...dia pun dpt dpd engineer dia yg org philippine tu...ehmm...aku pun xbape paham sgt.dia ada gak ajar aku rules dia tp xbyk yg aku paham...tp 1st trial nmpknye cun...huhuhu...

2010

aha..lg 1 hari je nak menuju ke tahun baru...aku dah ready dgn azam aku yg baru...start je detik 2010 bermula lah perjalanan azam aku....sebagai part time trader tahun ni aku akan lbh bersungguh2 berusaha menuju kejayaan kearah financially free...kesilapan lalu akan dijadikan sebagai pedoman utk bangun menghadapi masa depan...insyaallah...

Saturday, December 05, 2009

I'm Back

Pergh...agak lama gak aku xpost/update apa2 kat blog ni...dok bz ngan keje...
trade pun dah stop dkt 5 bln dah...just jadi pemerhati je..mulai thn 2010 aku akn update blk berkenaan perjalananku sbg part time trader..kira azam baru..dgn ilmu baru yg aku dpt dan bljr di beberapa forum terutamanya forum fxmalay dimana terdapat byk otai2 kat ctu..huhuh...thanks to dorang..

Monday, April 20, 2009

HIT!!!

Alhamdulillah....smp kul 5pm td nmpk nye target dah mengena...wait for the next signal...

Sunday, April 19, 2009

GU mggu depan


Sekarang dah tumpu kat pair GU plak...sbb pair ni krg ckt kasi sakit jantung...hehehe...so my target next week cam dlm pic tuh..kat TF H1 dah terbentuknya HnS..dan mmg valid...klu diikutkan pengiraan HnS ni lbh krg 200+pips...byk gak tuh...tp skrg dah ada blocking kat area 1.4775..lbh krg 8candle xlps support tu..maknanya support tuh mmg kuat...so tggu jela ari isnin nnt...klu lps je support tuh aku target dia akan pergi smp Fibo100% 1.4580...klu xlps support tuh maknanya dia nak nek blk la tuh...huhuhu...

just my 2 cents..